생활정보/레시피 모음
간장 닭 볶음탕 (Braised Soy source Chicken with Vegetables)
나마-천종
2019. 10. 18. 16:31
회사 식당 주방장님의 레시피
주재료 : 닭 1마리
부재료 : 감자 2개, 양파 1개, 당근 1/2개, 땡초, 마늘, 대파
양념재료 : 간장 2T (조절), 물엿 2T (조절), 후추, 생강 / (고추장 & 고추가루 - 빨간 닭 볶음탕용)
기타재료 : 당면, 대추 등등
1. 닭은 한번 삶아 낸다. 삶아낸 닭은 한번 씻는다.
2. 부재료를 먹기 좋은 크기로 자르고 닭과 함께 냄비에 담는다.
3. 양념을 만들어서 1, 2의 재료에 부어 버무린다.
4. 그대로 은근한 불에서 조린다. ( 물은 X )
Recipe
Main ingredients : 1 chicken, 2 potatoes, 1 onion, 1/2 carrots, hot peppers 3, garlic 2T, green onions 2.
Source : soy sauce 2T, sugar 2T, pepper, ginger
1. Boil the chicken. Wash boiled chicken.
2. Cut the ingredients into bite-size pieces
3. put them in a pot with the chicken.
4. Make the seasoning and mix it with the 3.
5. Cook over a gentle heat. ( Without water )